Recept: Icepops!

27 jul

I love ice! Zeker in de zomer als het lekker warm is, dan is een lekker ijsje na een vermoeiende inspanning niet weg te denken! Maar niet alleen dan, eigenlijk heb ik bijna altijd wel zin in ijs 🙂 Sinds kort hebben wij een vorm om zelf ijsjes te maken, en wat kan je daar leuk mee experimenteren! Je kan natuurlijk ook gewone limonadesiroopijsjes maken, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo heel lekker. Na een paar keer heb je alle smaak al uit dat ijsje gezogen. Lees verder voor lekkere ideeën!

fruityDe ijsjesvorm heb ik gekocht bij de Hema, voor 1,50. Hij voldeed aan de eisen dat hij niet te groot moest zijn (anders past hij niet in de vriezer) en niet te snel om moest vallen. Deze is dus prima! Hij is ook lekker stevig.

Nu op naar de receptideeën! Je kan echt eindeloos variëren met deze ijsjesmaker. Je kan er praktisch alles in doen wat je wilt!

Smoothie-ijsje

Mijn eerste probeersel was een ijsje gemaakt van een smoothie. Ik maakte eerst een smoothie  heb het daarna overgegoten in de vormpjes. Zo krijg je een lekker fruity ijsje!

Nodig voor ongeveer 3 ijsjes:

– 1 banaan

– 1 appel

– sinaasappelsap

1. Maak eerst een smoothie van de bovenstaande ingrediënten. Snijd de appel en banaan daarvoor in stukjes, voeg wat sinaasappelsap toe en doe het in de blender. Giet het daarna in de vormpjes. Je kunt natuurlijk ook andere soorten fruit gebruiken!

Creamy ijsje

Om een wat meer creamy ijsje te maken kan je yoghurt of kwark gebruiken. Bij dit ijsje heb ik 2 gelijke delen yoghurt en kwark met elkaar gemixt en laten bevriezen. Het is wel lekker om hiervoor kwark met een smaakje te kiezen. Ik gebruikte die van Almhof met vanille.

DSC09977

Supersimpel sinaasappelijsje

Dit ijsje is supereasy! Vul de vormpjes met bloedsinaasappelsap (gewone kan ook, maar bloedsinaasappelsap is net iets milder) en stop ze in de vriezer.

Appel/kersenijsje

Voor een lekker fris en fruitig appelkersenijsje, pureer je (in bijvoorbeeld een blender) eerst wat stukjes appel met een héél klein beetje yoghurt. Dit zal dan een papje met redelijk veel stukjes worden, maar die stukjes maken niet uit. Dat is juist lekker. Pureer daarna een handje kersen. Doe de mengsels nu laagje voor laagje in het vormpje, zo krijg je als je de ijsje eruit haalt een leuk ‘patroontje’. Dit ijsje smaakt echt heel puur naar fruit, lekker.

DSC00061-001

Tips

– Om je ijsje er nog net wat vrolijker en fruitiger uit te laten zien, kan je er ook losse stukjes fruit in stoppen. Dit ziet er heel erg leuk uit als ze bevroren zijn!

– Eigenlijk kun je hiermee eindeloos experimenteren. Maak een combinatie met dingen die jij lekker vind en doe dat bij elkaar. Als je erg van chocolade houdt (iedereen toch?!) kun je bijvoorbeeld ook yoghurt met cacaopoeder mengen en daar nog wat fruit doorheen doen. Gewoon lekker proberen!

Hebben jullie nog lekkere combinaties? Deel ze in de comments!

Liefs Anniek

Plaats een reactie