Let’s make that dream come true!

9 Jan

2014, al 9 dagen is het een feit! Om dit jaar goed te beginnen heb ik een mooie quote voor jullie. Laatst heb ik Pinterest aangemaakt (zó leuk!!) en daar kwam ik een hele mooie quote tegen, ‘Big things often have small beginnings’.

quote big things often have small beginnings

‘Grote dingen, hebben vaak kleine beginnetjes…’ Iedereen heeft wel een droom, soms groot, soms klein, maar érgens in je achterhoofd weet je wel wat jij écht graag zou willen. Voor de een is dat het eindelijk goed maken met je beste vriendin, voor de ander is dat een eigen bedrijf opzetten, en voor weer een ander is dat slagen voor zijn of haar examen.

Sommige dromen lijken zo onbereikbaar, dat er geen beginnen aan is. Hoe kan ik, als klein mensje, onderdeel uitmakend van de zo’n grote wereld, nou mijn droom of doel bereiken? Hoe kan ík in mijn eentje nou een bedrijf opzetten, waar moet ik ooit beginnen?

Maar ook Bill Gates begon ooit met een stom bijbaantje om geld te verdienen, ook Nelson Mandela heeft moeten vechten voor zijn droom. Maar allebei hebben ze hun doel bereikt, hun droom waargemaakt. Waar zij eerst klein begonnen, zijn ze steeds verder gekomen, tot ze uitgegroeid zijn tot iemand die iedereen kent!

Natuurlijk hoef jij echt niet zo’n groot doel te hebben als Nelson Mandela, maar die droom die jij in je hoofd hebt, die slaapt, maak hem wakker! Werk eraan, en maak hem waar! Ook de groten begonnen klein, en als jij iets écht heel graag wilt, en er écht voor gaat, dan ga jij het gewoon maken, dat komt je droom steeds een stapje dichterbij. Maar als je  gewoon op je kont blijft zitten, en die droom in dat ene achterkamertje van je hoofd houdt, dan zal er niet veel gebeuren. Dan blijft die droom daar voor altijd zitten, en zul je later misschien spijt hebben dat je er niks mee gedaan hebt.

dromen waarmaken dream

De woorden van deze quote zou ik jullie graag mee willen geven. Haal die droom uit je achterhoofd naar voren, en maak een plan om hem waar te maken, vandaag nog! Begin klein, en kijk gewoon hoe ver je kan komen. Een paar tips om een begin te maken:

– Schrijf je droom op. Is het een hele grote droom, die onbereikbaar lijkt? Maak dan een soort ‘stappenplan’. Begin met een klein deel van je droom, een beginnetje, en als je dat stukje hebt waargemaakt, dan ga je door naar de volgende stap. Heb ook geen té onbereikbare dromen, zoals de loterij winnen. Natuurlijk wil je dat wel, maar ja, je kunt er geen invloed op uitoefenen zodat jij die loterij wint.

– Raak niet meteen gedemotiveerd als iets niet lukt. Soms moet je echt een beetje doorzetten en het hoofd omhoog houden als het allemaal niet gaat zoals jij het zou willen. Maar kop op, Nelson Mandela heeft ook eerst jaren in de gevangenis gezeten voordat zijn droom werkelijkheid werd 😉

– Ga gewoon aan de slag! Stel het niet uit tot morgen, want van uitstel komt vaak afstel. Begin een plan te maken, onderzoek de mogelijkheden, vraag eventueel raad aan familie of vrienden en steek je handen uit de mouwen!

Ik hoop dat ook jij je droom waar gaat maken in 2014. Maak een plan en begin gewoon, je ziet wel hoe ver je komt! Wat is jou droom?

Liefs Anniek

Wat is jouw droom?

Liefs Anniek

Advertenties

4 Reacties to “Let’s make that dream come true!”

  1. Laura januari 9, 2014 bij 1:08 pm #

    Mijn droom is een eigen huisje in amsterdam! Maar dat zal niet zo’n vaart lopen ben ik bang:P

  2. michelleslillavarld januari 10, 2014 bij 8:56 pm #

    Mooi geschreven en prachtige quote! Ik wil heel graag naar Zweden gaan verhuizen en een master doen dit jaar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: