DIY: kalmerend kamillemaskertje

13 Dec

Vandaag een lekker kalmerend maskertje, helemaal zelf thuis te maken. In dit maskertje is verse kamille de basis, en kamille staat bekend om zijn verzachtende werking. Dus als je een nachtje iets te weinig hebt geslapen of een onrustige huid hebt, is dit maskertje helemaal goed voor jou!

DSC00067-003

Voor dit maskertje heb je verse kamille nodig. Bij ons in de moestuin stond op het moment dat ik dit artikel maakte een plant met verse kamille, ondertussen is die helaas al uitgebloeid. Wel kan je gedroogde kamillebloemetjes ook in natuurwinkels vinden, daar worden ze vaak gebruikt voor thee. Wil je dit maskertje maken en het is zomer, dan zijn aan de rand van korenvelden en in de berm vaak ook kamilleplanten te vinden. Hieronder zie je hoe zo’n kamilleplant eruit ziet.

DSC00054-003

Als je dan zo’n plant gevonden hebt, pluk je een handje bloemetjes. Leg ze op een schaaltje in de zon en laat ze daar zo’n 2-3 dagen drogen. Hoe meer ze in de zon staan, hoe sneller het gaat.

DSC00058-002

Voordat ze de zon in gaan (op de vensterbank)

DSC00008-003

En na 2 dagen zien ze er zo uit, helemaal korrelig en uitgedroogd.

Als de steeltjes nog aan de bloemetjes zitten (wat ik wel zo had gelaten) kun je die er nu afhalen. Terwijl je dat doet zal het geel van de bloemetjes helemaal verpulveren en de witte blaadjes breken ook in stukjes, maar dit is juist goed! Dan krijg je zo meteen niet zulke erge stukjes in je masker.

DSC00011-004

Nu doen we er 2 theelepels honing bij. Honing kan je bij bijna elk masker wel toevoegen en is ook heel zacht voor je huid. Omdat het nu nog wel een beetje te dik is doe ik er ook een theelepeltje melk bij.

DSC00016-003

DSC00019-004

Zo, nu is het een lekker papje. Smeer het op je huid (met een foundationkwast werkt heel goed) en laat het een kwartiertje zitten. Doe lekker een chill muziekje aan en ga wat leuks doen 🙂

DSC00063-003

DSC00066-003

Na een kwartier is het tijd om hem eraf te halen. Het maskertje is nu best wel stevig geworden en je kan hem er het best afhalen met warm water, met koud water gaat het lastig door de honing.

DSC00023-003 DSC00068-003

Before & after

DSC00027-003 DSC00069-001

Before & after

Ik had niet zo’n last van mijn huid, dus heel erg veel verschil is er niet te zien. Wel voelt mijn huid lekker zacht aan. Één nadeel: kamille ruikt niet lekker. Het is een beetje een apart geurtje en ik houd er niet van. Gelukkig ruik je het alleen als je er echt met je neus bovenop zit en niet als je het op je gezicht hebt. Ik vind de kleur trouwens wel leuk, echt zo’n vrolijk maskertje 🙂

De honing maakt je huid heel glad en gehydrateerd, en ook de kamille zorgt voor verzachting van de huid. Als je dus een snel geïrriteerde huid hebt, en niet zo goed tegen maskertjes uit de winkel kan, is dit een fijn maskertje voor jou!

Xx Anniek

Advertenties

3 Reacties to “DIY: kalmerend kamillemaskertje”

  1. joycelysanne december 13, 2013 bij 9:06 am #

    wat een goed idee, dit ga ik ook eens proberen!

  2. Kim / Vintage & Beauty december 13, 2013 bij 6:29 pm #

    Fijne tip! Leuk om te zien hoe je het zelf maakt 🙂

  3. lisa december 17, 2013 bij 11:27 am #

    Leuk idee! Volgens mij is dit een heerlijk maskertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: