‘Home Made’ van Yvette van Boven

30 Nov

Iets wat nog niet veel op de site voorbij is gekomen, maar waar ik wel heel erg van kan genieten, zijn kookboeken! Het kookboek ‘Home made’ van Yvette van Boven is in 2010 uitgeroepen tot kookboek van het jaar, is in het Engels, Duits én Frans vertaald, en ondertussen zijn de twee opvolgers ‘Home Made Winter’ en ‘Home Made Zomer’ al uit!

Home Made Yvette van Boven

Yvette heeft samen met haar neef een restaurant in Amsterdam, ‘Aan de Amstel’, en dat is dan ook één van haar inspiratiebronnen. Ook werkt ze als illustrator, freelance food stylist en columnist.

En dat is te zien in dit boek! Het is één grote bom van creativiteit, waarin heel veel verschillende factoren het boek tot één groot geheel maken. Orginele recepten als een sorbet van earlgreythee en munt, terrines, salade met knolselderij, geitenkaas, granaatappel en dragon, en marshmallows van rozenthee komen voorbij, maar ook heerlijke klassiekers als bijvoorbeeld chewy volkorenkoekjes met chocolade missen niet in dit boek.

Home made van Yvette van Boven

kookboek Home Made Yvette van Boven

De styling en de fotografie van het boek vind ik echt óntzettend leuk gedaan. Elk recept is voorzien van een foto (wat ik heel fijn vind, ik wil wel zien hoe het eruit ziet) en door het hele boek heen staan soms ook ineens twee pagina’s met mooie sfeerfoto’s. Aan sfeervolle en lekker uitziende beelden ontbreekt het niet aan dit boek.

Naast de leuke en originele recepten, staan er ook een aantal stap-voor-stap uitleggen in. Het boek is ingedeeld in 18 delen, en elk deel gaat over één onderdeel, zoals ‘het ontbijt’, ‘groenten en fruit inmaken’, en ‘kaas’. Bij elk begin van dat deel, staat er voor één product helemaal uitgeschreven hoe je het op een simpele manier maakt, met foto’s erbij. Hieronder zie je zo’n stap-voor-stap uitleg.

Yvette van Boven Home made

Hartstikke leuk zoiets! Zo kwam ik erachter dat kaas of bonbons maken eigenlijk helemaal niet moeilijk is, en dat als je je gewoon aan de stappen in het boek houdt, het bijna niet kan mislukken!

In ‘Home Made’ staan vooral bijzondere recepten, die je niet vaak tegenkomt. Niet iets om elke dag uit te koken, maar wel om leuke dingen uit te proberen op je vrije dag.

‘Home Made’ is te koop voor 34,95 op Bol.com. Misschien een leuk cadeau voor Sinterklaas?

XX Anniek

Advertenties

2 Reacties to “‘Home Made’ van Yvette van Boven”

  1. Nadine november 30, 2013 bij 6:22 am #

    Oh wat lijkt mij dat een heerlijk boek. Super mooie foto’s staan er in zeg!

  2. BeautyblogLaura. november 30, 2013 bij 1:46 pm #

    Ziet er super leuk uit! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: