Recept: Banketstaaf met amandelen

26 Nov

Vandaag een heerlijk receptje voor de komende feestdagen! Ik had al een paar dagen enorm veel zin in banketstaaf, dus afgelopen zaterdag ging ik aan de slag! Ik had een recept in de Allerhande zien staan, vandaag laat ik het resultaat + het recept aan jullie zien!

recept banketstaafIk ben echt gek op banketstaven. Ik houd heel erg van spijs, ook in bijvoorbeeld kerststollen. In dit recept is het spijs niet zomaar spijs, maar zijn er een aantal dingen aan toegevoegd zodat het net wat meer pit krijgt.

Dit recept is super easy om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en je bent binnen een kwartiertje klaar. Je hoeft niet teveel moeite te doen, maar het resultaat is wel super lekker en mooi!

banketstaaf recept

Wat heb je nodig?

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 300 g amandelspijs (één pakje)
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 2 ei-gelen
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • ongeveer 20 garneeramandelen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak het pakje spijs, en doe het in een kom samen met de gemalen kruidnagel, gemalen kardemom, 1 eigeel, en rasp de schil van de citroen er doorheen. Kneed dit alles goed door elkaar.

2. Leg een bakpapiertje op een bakplaat en pak je (ontdooide) bladerdeeg erbij. Haal het plastickje er vanaf en leg de plakjes naast elkaar, waarbij de randjes elkaar net een centimetertje overlappen, zodat je als het ware één lange strook bladerdeeg krijgt. ‘Masseer’ deze randen van het bladerdeeg een beetje, zodat ze goed aan elkaar vast zitten en in elkaar overlopen.

3. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje water en rol van het spijs een mooie lange rol, die qua lengte iets korter is dan de bladerdeegstrook. Leg de rol spijs op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om de spijs heen. Duw de naden dicht en maak ook de zijkanten dicht.

4. Duw nu de amandelen op de bovenkant van de rol. Bestrijk hierna de rol met het overgebleven eigeel, zodat hij zometeen mooi glimmend uit de oven komt. Nu mag hij 25 minuten bakken in de oven.

recept banketstaaf 1

Ik vind het resultaat heel leuk! Het ziet er echt net uit zoals een banketstaaf van de ‘echte’ bakker, en ik vind hem ook zeker in de buurt komen qua smaak! Het bladerdeeg is lekker krokant, en het spijs in de rol is ook erg lekker. Het heeft net wat meer pit dan een normale banketstaaf, door de citroenschil die erin zit en de kruiden.

Ben jij ook zo’n fan van alle ‘decembersnacks’? Dan is dit zeker een aanrader!

Liefs Anniek

Advertenties

Eén reactie to “Recept: Banketstaaf met amandelen”

  1. iscreambeauty november 26, 2013 bij 11:07 am #

    Mmm ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: