Twee basismanieren om oogschaduw aan te brengen

10 Nov

Als je net begint met make-up, is het soms nog best lastig welk product waarvoor werkt en hoe je het het beste kunt aanbrengen. Maar maak je geen zorgen, ik zelf heb het ook geleerd door het gewoon veel te proberen en te kijken naar tutorials van anderen. En ook al ben ik nog geen professional in make-up aanbrengen, ik kan mezelf en anderen nu toch wel redelijk opmaken, al zeg ik het zelf. Om je een beetje op weg te helpen, laat ik in dit artikel een aantal manieren zien hoe je het beste en makkelijkste oogschaduw kunt aanbrengen. Zo heftig als hier beneden zullen we het maar niet doen, ik laat jullie 2 goede basismanieren zien, waarop je zelf weer kunt variëren.

ooglook 4Één kleur oogschaduw

De makkelijkste manier om oogschaduw aan te brengen, en ook die ook handig is als je nog niet zoveel oogschaduw hebt, is om gewoon 1 kleur oogschaduw te gebruiken. Kies een kleur naar keuze. Voor een lichte, zachte look zijn bruintinten erg mooi, maar wil je voor een wat fellere kleur gaan, doe dat dan vooral.

Pak een beetje oogschaduw op met je kwastje, en breng dit aan over je hele bewegende ooglid. Breng in je binnenste ooghoek wat minder aan, en blend de oogschaduw vanuit je buitenste ooghoek wat naar binnen. Zorg dat het een mooie egale kleur wordt, en je niet nog open plekjes ziet. Pak nu een blendingkwast, en blend de oogschaduw mooi uit naar boven, tot in je arcadeboog.

Dit is 1 van de simpelste manieren om oogschaduw aan te brengen. Hiermee creeër je een hele rustige, basic look. Breng nu nog wat mascara aan, en als je wilt een eyeliner of oogpotlood.

ooglook 3

Manier 1 om een trio oogschaduwpaletje te gebruiken (of gewoon 3 verschillende kleuren die je zelf bij elkaar hebt gezocht)

Voor deze manier heb je 3 kleuren oogschaduw nodig. 1 lichte, witachtige kleur, 1 wat donkerdere, en 1 die nog weer wat donkerder is. Er zijn veel paletjes in de winkel te koop met 3 van dit soort kleuren bij elkaar, handig als je niet precies weet welke losse oogschaduws je goed kan combineren.

1. Breng als eerste de lichtste oogschaduw aan in je binnenste ooghoek, en blend het een beetje uit naar het midden van je ooglid.

2. Pak nu de middelste kleur, en breng die aan op het midden van je ooglid. Laat hem mooi overlopen met de lichtste kleur die je net hebt aangebracht.

3. Als laatste pak je de donkerste kleur uit het paletje en die breng je aan in je buitenste ooghoek.

Heel belangrijk is dat je de kleuren goed blend, dus dat je ze mooi in elkaar over laat lopen. Pak aan het eind, na alle kleuren aangebracht te hebben, nog even je blendingkwast er bij en maak een heen-en-weergaande beweging in je arcadeboog om alle kleuren netjes uit te vagen. Je arcadeboog is waar je oog ‘vouwt’ als je je oog open en dicht doet.

Hieronder heb ik er even een tekeningetje bij gemaakt, zodat je goed ziet wat ik bedoel. In de binnenste ooghoek zie je dus de lichtste kleur, in het midden de middelste kleur, en aan de buitenkant de donkerste.

ooglook 1

Manier 2 om een trio oogschaduwpaletje te gebruiken (of 3 verschillende kleuren die je zelf bij elkaar hebt gezocht)

De tweede manier om 3 kleuren oogschaduw aan te brengen, is net een stapje verder. Met deze look creëer je nog net wat meer diepte in je ooglook.

1. Breng de lichtste kleur net als net in je binnenste ooghoek aan, en breng hem ook op je wenkbrauwbot aan. Je wenkbrauwbot zit net onder je wenkbrauw, dat harde stuk. Vaag de lichte kleur mooi uit.

2. Pak nu de middelste kleur en breng die aan op de rest van je bewegende ooglid. Vanaf waar je de lichte kleur had aangebracht, tot aan net voor je buitenste ooghoek. Breng hem ook aan in je arcadeboog, maar niet daarboven. Ik heb hieronder weer een plaatje om het wat duidelijker te maken.

3. Nu doe je een beetje van de donkerste kleur op je kwastje, en die breng je in een soort ‘V-tje’ aan in je buitenste ooghoek. Volg hierbij de lijn van je wimperrand, ga ietsje naar boven richting de buitenste hoek van je wenkbrauw, en en laat hem dan ‘de hoek omgaan’ in je arcadeboog. Klinkt een beetje ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Hieronder zie je het nog even duidelijk en overzichtelijk.

ooglook 2

Dit waren de twee basismanieren die ik jullie mee wilde geven. Er zijn nog veel meer manieren, zoals de cut-crease, en voel je vooral vrij om ook van deze twee manieren af te wijken! Het is ook vooral ontdekken wat mooi bij jou oogvorm staat, en daarvoor is het nodig om lekker veel te oefenen.

Een paar tips die bij alle looks belangrijk zijn:

– Blenden, blenden, blenden! Laat de kleuren mooi in elkaar overlopen en zorg dat er geen harde lijnen meer te zien zijn.

– Als je het hebt, gebruik een primer/oogschaduwbasis. Dit zorgt ervoor dat de kleuren beter gepigmenteerd zijn en ze gedurende de dag beter blijven zitten. Heb je geen primer? Ook Essence verkoopt een goede oogschaduwbasis voor weinig geld.

– Kies de juiste kleur oogschaduw. Sommige kleuren, zoals rood, kunnen wel, maar daar heb je wel wat meer ervaring voor nodig. Met rode oogschaduw zie je er al snel een beetje ziekjes uit. Goede kleuren om mee te beginnen zijn nude kleurtjes. Hier ga je niet snel mee de mist in.

Als jullie graag uitgebreidere tutorials zouden willen zien, of andere how to’s, laat het dan vooral weten. Verzoekjes zijn altijd welkom!

Heb je hier iets aan gehad, vindt je zulke ‘basisartikelen’ handig? En op wat voor manier breng jij vaak je oogschaduw aan?

Xx Anniek

Advertenties

3 Reacties to “Twee basismanieren om oogschaduw aan te brengen”

 1. Kelly november 10, 2013 bij 11:56 am #

  duidelijk en goed geschreven
  http://www.we-heart-fashion.com

 2. maartje2020 november 10, 2013 bij 11:58 am #

  Super handig met die foto’s 🙂 Ik ga het zeker gebruiken.

 3. sistersandsistesr november 10, 2013 bij 6:50 pm #

  Super handig ! bedankt x http://www.sistersandsisters.com !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: