Recept: healthy bananenbrood

2 Nov

Met een banaan in je ene hand en een appel in je andere, bak jij in een handomdraai dit lekkere bananenbrood. Een kwartiertje werk en daarna nog een uurtje in de oven, simpel toch?

P1000202Bananenbrood, best vaak kwam ik recepten tegen, maar nog nooit had ik het gemaakt. Tot een klein poosje geleden. Op Ohmyfoodness.nl kwam ik dit recept tegen, dat ik er goed uit vond zien! Super gezond ook, waardoor je het op elk moment van de dag kunt eten, zelfs bij je ontbijt. En is dat niet de ultieme verwennerij? Een plakje ‘cake’ bij je ontbijt?

P1000200

Het recept

1. Prak de 2 bananen met een vork. Dit gaat best wel makkelijk. Het hoeft niet ultraglad te zijn, als er maar geen grotere klontjes in zitten. Schil hierna de appel en snijd hem ik kleine blokjes.

2. Weeg de bruine basterdsuiker af en doe de bananen, de appel en de suiker samen in een kom en meng dat met elkaar.

3. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout.

4. Nu kun je de inhoud van de 2 kommen bij elkaar doen en goed doorroeren totdat alles gemengd is. Doe op het laatste de kleine stukjes appel erbij, die je eerst met een beetje bloem gemengd hebt zodat ze bij het bakken niet meteen naar de bodem van het brood zakken.

5. Zijn alle ingrediƫnten goed gemengd? Dan is het tijd om ze in een kleine cakevorm te doen. Bak dit ongeveer 1 uur in het midden van de oven.

Als het lange uur van het wachten voorbij is, steek je een sateprikkertje in de cake om te kijken of hij goed doorbakken is. Als de prikker er droog uitkomt is hij goed.

Bij mij thuis vonden ze de cake erg lekker. Eigenlijk zit het een beetje tussen cake en brood in, wij aten het dan ook ’s ochtends bij het ontbijt, maar net zo goed ’s middags bij de thee. Het is aan jou!

P1000180De banaan prakken gaat heel makkelijk. Neem vooral lekker rijpe bananen, dat gaat het snelst.

P1000182Zo zag het beslag eruit. Als je het in een cakevorm doet, krijg je een best laag brood. Wil je een wat grotere en hogere cake? Doe alle ingrediƫnten dan x1,5.

Dit was het weer voor vandaag! Als je het gaat maken, eet smakelijk! Zijn er trouwens nog recepten die ik voor jullie kan uitproberen? Let me know in de comments!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: