Recept: Heerlijke maaltijdsalade met kikkererwten, kip, avocado en groenten

3 Okt

Bij maaltijdsalades zul je snel aan zomers denken, en dat is deze ook wel een beetje, maar toch is deze ook prima te eten in de herfst en in de winter. De kikkererwten maken het goed vullend en geven het toch een beetje een herfstig tintje. Deze salade is super lekker en er zitten ook veel gezonde ingrediënten in.

DSC00172-005Deze salade is echt een maaltijdsalade, ik kreeg mijn bord niet op! Als je er nog wel iets bij wilt doen is een kop warme soep lekker, of een lekker strokbroodje met een zelfgemaakte dip.

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

– 1 grote kipfilet

– 1 klein kropje sla

– 2 avocado’s

– 2 grote tomaten

– 400 gram kikkererwten

– 3 worteltjes

– 2 lente uitjes

– 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel, ik was deze zelf vergeten maar het is wel erg lekker)

– 2 radijsjes (ook als je niet erg van radijs houdt, is dit toch lekker. Ik houd zelf ook niet zo van radijs, maar in hele kleine stukjes geeft het net wat extra pit.)

Voor de dressing

– scheut olijfolie

– citroensap

– peper en zout

– paar drupjes sesamolie (of een andere lekkere notenolie)

DSC00173-0061. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak hem in wat olijfolie in zo’n 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Daarna laat je hem nog 10-15 minuten met de deksel op de pan op zacht vuur doorgaren. Keer hem af en toe om. Als hij gaar is snijd je hem in plakjes.

2. Was de sla en en leg wat hele blaadjes op elk bord, zoals hieronder. Hier gaan we de salade op ‘bouwen’.

DSC00134-0093.Doe de kikkererwten uit de blikjes in een zeef en spoel ze even af. Laat ze uitlekken.

4. Snijd nu de worteltjes in dunne plakjes, de tomaat in blokjes, de avocado in mooie plakken, en de lente uitjes in kleine ringetjes.

5. Nu gaan we de salade opbouwen. Doe telkens van alles een laagje tot je een mooi bergje hebt. Als je nog sesamzaadjes gebruikt kun je die nu roosteren en er op het laatst overheen strooien.

6. Doe in een klein bakje een scheut olijfolie, een kneep citroensap, peper en zout en een paar drupjes sesamolie (of een andere lekkere olie) in een bakje en roer dat heel goed en hard door elkaar met een vork. De olie en het zuur zullen nu samen een mooie dressing vormen. Verdeel hem over de salade.

DSC00160-008

Nu is hij klaar om te serveren! Ik heb er echt van gesmuld, ik ben namelijk gek op salades en al helemaal op kip en avocado!

Eet smakelijk!

XX Anniek

Advertenties

4 Reacties to “Recept: Heerlijke maaltijdsalade met kikkererwten, kip, avocado en groenten”

  1. Eline oktober 3, 2013 bij 5:34 am #

    Ooooh, nom, ik hou van maaltijdsalades!

  2. aspasiablog oktober 3, 2013 bij 6:43 am #

    Ziet er heerlijk uit! Gemakkelijk te maken, gezond en goed vullend: perfect! 🙂

  3. Talitha oktober 14, 2013 bij 3:04 pm #

    Hahh lijkt heel veel op die ik op m’n blog heb staan! Alleen dan is die met verse spinazie en kalkoen, ook lekker (:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: