Recept: risotto met geitenkaas en prei

18 Jun

Toen ik dit recept op lekkerensimpel.com zag staan was ik wel benieuwd. Ik had nog nooit risotto gemaakt en wij eten het ook niet zo vaak thuis. De combinatie met prei en geitenkaas leek me lekker!

DSC09769

En inderdaad, de prei en de vooral de geitenkaas is heerlijk in de risotto. De kaas maakt het lekker romig en je proeft het goed. Wel wordt het hierdoor best vullend. Het duurt eventjes om dit te maken maar dan heb je wel echt iets lekkers!

Het recept heb ik iets aangepast. Ook heb ik er stukjes tomaat en en appel bij geserveerd voor wat frisheid. Ook adviseer ik er een glas water bij te geven, het is best zwaar door de kaas en dan is het lekker om er wat bij te drinken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de risotto:

– 300 gram risotto

– 2 bouillonblokjes

– gedroogde tomaatjes

– 1,5 prei

– 125 gram geitenkaas

– een blokje boter

Voor erbij:

– snoeptomaatjes, doormidden gesneden

– 1 of 2 appels, in kleine stukjes gesneden

1. Breng 1 liter water met de 2 bouillonblokjes aan de kook in een pan. Snijd ondertussen de prei in ringen en bak die eventjes aan in de boter in een grote koekenpan. Uiteindelijk moet alle risotto in deze pan komen dus neem een grote pan.

2. Als je de prei een paar minuutjes hebt laten bakken kun je de (ongekookte, gewoon pure) rijst toevoegen. Schep het goed om zodat het helemaal ‘nat’ is door het vocht in de pan. Bak dit 1 á 2 minuten.

3. Als de bouillon kookt kun je het vuur laag zetten, zodat hij niet meer kookt maar wel goed warm blijft. Schep met een soeplepel een beetje van de bouillon in de koekenpan met rijst zodat het net onder water komt te staan. Zorg dat het zachtjes pruttelt.

4. Nu neemt de rijst het vocht langzaam op. Als het vocht is opgenomen kun je er weer nieuwe bouillon bij scheppen, beetje bij beetje. Ga zo door tot de risotto lekker en zacht smaakt. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Je kan wat bouillon overhouden. Week ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kokend water en snijd het in kleine reepjes.

5. Roer nu de geitenkaas door de risotto heen en dan is het klaar! Serveer het met de zongedroogde tomaatjes, de gewone tomaatjes en de appeltjes.

Ik vond het echt superlekker, die geitenkaas geeft het echt een goede smaak. Het is het zeker waard om dit recept te proberen, het is ook helemaal niet zo moeilijk!

Liefs Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: