Stress, stress, stress #2

13 Jun

In het vorige deel van ‘stress, stress, stress’ konden jullie wat ‘psychologische’ tips lezen. Maar er zijn ook een heleboel producten die je kunnen helpen te ontspannen!

relax

Ontspanningsproducten

Er zijn een aantal geuren die bekend staan om hun ontspannende werking. Bijvoorbeeld lavendel, die je echt een ontspannend gevoel kan geven. Ontspannende geuren zijn vaak of hele warme, huiselijke geuren of natuurgeuren van bijvoorbeeld bos of zee.

Er zijn veel merken die dit soort geuren meenemen in hun collectie. Je kan zelfs bij bijna elke drogisterij terecht voor een product met bijvoorbeeld lavendelgeur. Snuffel gewoon even in de winkel aan de geuren en kijk wat jij de meest fijne geur vindt.

Oke, nu weet je dus wat voor geur het beste is om mee te ontspannen. Wat zijn producten die je kunnen helpen?

Bed & body mist

Van verschillende merken zijn er bed mist’s te verkrijgen. Deze zijn speciaal bedoeld om je lekkerder te laten slapen. Je sprayt een beetje op je kussen en/of op jezelf en je door de ontspannende geur zou je beter in slaap moeten komen.

– Geurzakjes

In geurzakjes zit vaak gedroogde lavendel. Dat zakje verspreid door je hele kamer een lekkere, verfrissende geur.

geurzakje

Geurkaarsen

Geurkaarsen kan je bijna overal wel kopen, en het staat super gezellig en warm, zo brandend kaarsje. Als het dan ook nog eens een fijne geur afgeeft..

rituals

Er zijn nog veel meer producten te vinden om tot rust te komen. Kijk vooral eens rond bij de Rituals, die is best wel gericht op ontspanning en daar hebben ze ook veel producten voor. Wat ook lekker is, is om een lekkere warme douche te nemen (en daar ontspannende producten gebruiken!),  dan een hete kop thee te drinken en lekker in bed te kruipen om de volgende dag weer lekker fris op te staan.

massage

Of laat je eens masseren, om je spieren goed los te maken! Het lijkt mij heerlijk om nog een keer te doen, heb het nog nooit gedaan..

Als ik zelf stress heb vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld in bad te gaan, maar het is niet dat dan in één keer mijn stress over is, maar je kunt daarna wel weer met volle energie verder. (niet dat ik zo vaak stress heb hoor:) Het belangrijkste voor mij is om gewoon met iemand te praten en niet te veel vooruit te kijken, zodat je helemaal moedeloos raakt. En daarbij kunnen lekkere producten helpen.

Stressfood

Wat volgens sommige mensen ook zou helpen, zijn bepaalde voedingsproducten. Net zoals je ‘beautyfood’ hebt, wat goed voor je huid zou zijn, heb je ook ‘stressfood’. Deze voeding zou je helpen je stress te verminderen. Of ik hier in geloof? Hmm, ik weet het niet, ik denk dat het vooral belangrijk is om van binnen tot rust te komen. Maar het kan nooit kwaad toch?

1. In bessen zitten veel antioxidanten die de chemische reacties in je lichaam onderdrukken als je depressief of angstig bent.

2. Voedingsmiddelen waar omega 3 in zit helpen je rustig te worden en zijn stressverminderend. Omega 3 zit in onder andere in noten, avocado en vis.

3. Een banaan geeft je een directe boost aan energie en verbeterd de hersenactiviteit. Als je je hoofd niet meer bij je werk kunt houden of moe bent, eet een banaan! Komt daar soms ‘gaan met die banaan’ van? 🙂

4. Hier had ik nooit van gehoord, maar ook oregano werkt tegen stress. Chemicaliën in oregano zorgen ervoor dat je rustig in je hoofd wordt en je meer mentale weerstand krijgt. Lekker kruiden dus dat eten!

Hebben jullie nog goede anti-stresstips? Deel ze in de comments!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: