Verslag Trier deel 2

21 Apr

Zoals jullie in deel 1 van dit verslag al hebben kunnen lezen, hebben we dus een goede reis gehad. Nadat we een beetje de jeugdherberg hadden verkend vertrokken we met de bus richting Trier, een kwartiertje rijden. Toen we daar aankwamen was het heerlijk weer; het zonnetje scheen en het was zo’n 20 graden. We begonnen met een rondleiding door de hele stad onder begeleiding van een gids die romeins gekleed was. Namelijk een toga en deze superhippe sandaaltjes, dat zijn pas echte gladiatorsandals 😀

DSC09004

We gingen langs alle belangrijke en mooie punten in de stad. Hieronder zie je de ‘porta nigra’ een hele mooie oude zwarte stadspoort. Het was wel leuk, want ik was al eens eerder en Trier geweest en herkende bijna alles in Trier nog.

DSC08973

DSC08981

De porta nigra, helemaal zwart geworden doordat er eerst mosjes enzo opzaten en die er daarna zijn afgesleten. Dit heeft de poort de zwarte kleur gegeven. Je zou eerder zeggen dat het door brand ofzo komt, maar nee.

DSC08974

Wowwow, super enge soldaten hebben ze daar!

DSC08997

Uitzicht vanaf de porta nigra. Er reden hele leuke tomastreintjes rond door Trier 🙂

DSC09097

Ook kwamen we langs de Dom, een hele grote kerk daar die deels in de Romeinse tijd is gebouwd.

DSC09021

Dit is de basilica, een Enorm (met een hoofdletter) grote zaal die heel lang, breed en hoog is.

DSC09025

DSC09022

Daarna gingen we door naar de Thermen, de oude badhuizen van de Romeinen. Maar daarvoor moesten we eerst door een prachtige tuin met felgele narcissen. Echt zo’n romantische baroktuin.

DSC09033

DSC09041

Dit hierboven zijn de Thermen. De ruïnes hiervan zijn nog goed bewaard en het is wel leuk om dan eindelijk al die plaatjes die je in je grieks/latijnboek ziet dan ook in het echt ziet. Je kon hier ook onderdoor lopen.

Toen werden we door de twee leraressen de stad ingestuurd. We hadden 2,5 uur de tijd en kregen 5 euro mee om van avond te eten. Nou, wij weten het wel als we vrije tijd hebben: SHOPPEN! Dat hebben we dan ook lekker gedaan. Ik heb niet veel gekocht maar het is wel een leuke stad om lekker in rond te neuzen. Als avondeten ben ik voor de eerste keer een broodje bij de Subway gaan halen, en echt, wat zijn ze Heerlijk!! En ook maar 3 euro 🙂 Daarna zijn we nog even naar de ijssalon gegaan voor een lekker ananasijsje.

DSC09045

Een lekker kaasbroodje net uit de oven met alles erop wat erop kon:) Die pleister die om mijn duim zit komt trouwens omdat ik me om zes uur ’s ochtends  met een scherp met heb gesneden. 6 uur is dus duidelijk echt wat te vroeg voor mij 🙂

DSC09047

Die avond kwamen we thuis (of nouja, bij de jeugdherberg) en hebben we spelletjes gedaan, kampvuur gemaakt en nog lekker film gekeken. Super gezellig zo met z’n allen!

Dit was deel 2 van ons verblijf in Trier!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: