Recept: Monchoutaart

6 Apr

Vorig weekend was het pasen en daar heb ik een heerlijke taart voor gebakken! Ik besloot voor lekker ouderwets en simpel te gaan en bakte een monchoutaart. Je kan hem geloof ik ook uit een ‘bakpakket’ maken maar het is natuurlijk veel leuker om het helemaal zelf te doen! Zo moeilijk is het niet! En wat ook makkelijk is dat hij niet in de oven hoeft.

DSC08646

Wat heb je nodig:

– 2 pakjes monchou (200 gram)

– 250 milliliter slagroom

– 75 gram basterdsuiker

– 2 zakjes vanillesuiker

– 1 zakje klopfix

– 1 blik kersenvlaaivulling

– 300 gram koekjes, ik ging voor 1 pak bastognekoekjes

– 110 boter

1. Maak als eerste de taartvorm klaar. Span bakbapier over de bodem en knip het overbodige bakpapier weg.

2. Verkruimel de koekjes. Dit kan bijvoorbeeld in de blender, maar wat ook een goede manier is om de koekjes in een zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Ja, als je dan nog wat verstopte agressiviteit in je hebt kan je dat ook meteen kwijt 😀

3. Smelt nu de boter in een pannetje en roer dat door de koekkruimels heen. Stort de koekkruimels in de bakvorm en druk het goed plat met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm nu in de koelkast.

4. Houd 5 eetlepels van de slagroom apart en klop de rest stijf samen met de zakjes vanillesuiker en de klopfix.

5. Meng de basterdsuiker met de monchou, Dit kan je het best met een vork door elkaar prakken. Meng de 5 eetlepels overgebleven slagroom er doorheen tot het lekker smeuïg is. Meng nu de opgeklopte slagroom door de monchou en verdeel het daarna voorzichtig gelijkmatig in de bakvorm.

6. Nu moet de taart een paar uur opstijven en daarna kun je de kersenvlaaivulling eroverheen doen.

Die van mij was superlekker geworden alleen had nog iets te veel brokjes in de bodem gelaten zodat de bodem een beetje uit elkaar viel 🙂 Maar dat maakte het niet minder lekker!

DSC08648

Eet smakelijk!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: