Recept: Paaseikoekjes

4 Apr

Wat te doen met de overgebleven paaseitjes? Bij ons stond dit zielige bakje er nog. Nu kan je dat natuurlijk zo opeten, maar je kan er ook iets superlekkers mee maken: paaseitjeskoekjes!

DSC08697

Wat heb je nodig:

150 gram zelfrijzend bakmeel

75 gram suiker

100 gram boter

paaseitjes (liefst met praliné erin)

Kneed als eerste van het meel, de suiker en de boter een deegbal. Zorg dat het een mooie, goed aan elkaar plakkende bal is. Nu heb je deeg voor normale zandkoekjes. (die ook zo heerlijk zijn!)

Nu haal je de paaseitjes uit hun folietje. Het allerlekkerste is om paaseitjes met praliné erin te gebruiken, dan worden de koekjes lekker smeuïg.

Rol een klein balletje deeg en druk dat plat. Vouw hem om het paaseitje heen. Rol nog een balletje deeg, druk dat plat en vouw het om de andere kant van het deeg heen. Laat de randjes een beetje over elkaar heen lopen en druk ze aan, zodat ze aan elkaar plakken. Nu heb je als het ware de eitjes ingepakt in het deeg.

Nu kunnen ze in de oven. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat ze ongeveer 25 minuten bakken; tot ze lichtbruin zijn.

DSC08718

Zo ziet ‘ie eruit als hij eruit komt

DSC08721

En zo als je hem hebt doorgebeten!

Ze zijn super lekker en het is ook heel erg makkelijk, dus als je er nog een paar overhebt maak ze dan zeker!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: