Tips voor mooie nagels en handen

22 Mrt

Je handen zijn heel belangrijk. Het schijnt zelfs zo dat mensen bij een ontmoeting veel van je handen ‘af laten hangen’. Het bepaalt mee in hun eerst indruk. Maar het kan moeilijk zijn om je handen mooi te houden, je doet er immers zo veel mee! Vandaag heb ik wat tips voor jullie om je handen en nagels mooi te houden.

handen

Het is dus belangrijk om je handen goed te verzorgen. Smeer elke dag je handen minimaal 2 keer in met handcreme, dit zorgt ervoor dat ze lekker zacht blijven.

Heb jij een baantje waarbij je veel je handen moet gebruiken, zoals schoonmaken? Zorg dan dat je handschoentjes draagt! Dit is én hygiënisch én het beschermt je handen tegen agressieve stoffen.

Nagels

Om mooie nagels te hebben en te houden kun je zo af en toe eens dit stappenplan uitvoeren. Voor mooie en verzorgde nagels.

Dit zijn mijn nagels op dit moment:

DSC08434

Mijn nagels zijn middellang maar niet helemaal in een mooie, gelijke vorm. Daar gaan we iets aan doen!

1. Smeer je nagelriemen in met olie, ik gebruik kokosolie. Er zijn ook speciale nagelriemcreme’s zoals de welbekende Lemony Flutter van Lush.

DSC08438 lemony flutter

2. Duw nu je nagelriemen met een bokkenpootje terug.

bokkenpootje

3. Nu kun je beginnen met je nagels vijlen. Kies een vorm die jij mooi vindt en vijl vanaf de zijkanten naar binnen. Vijl NOOIT heen en weer! Dat is superslecht voor je nagels! Als je je nagels te lang vindt kun je er ook altijd eerst nog een stukje vanaf knippen. Vijlen is wel beter voor je nagels.

DSC08439

4. Lak je nagels nu met een verzorgende basecoat en laat dat drogen. Als je wilt kun je daarover heen nog een kleurtje aanbrengen.

DSC08435

5. Pak een lekkere tube handcreme en smeer je handen rijkelijk in. Zet hem naast je bed en vergeet niet iedere ochtend en avond even je handen in te smeren 🙂

Voor een echte boost voor je handen en nagels kun je ze ook een tijdje in een badje houden met een lekkere olie. Zoals olijfolie of kokosolie. Beetje zonde van de olie? Dan kun je ze ook gewoon lekker dik insmeren met de olie.

Ik hoop dat jullie hier wat aan gehad hebben.

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: