Homemade Chips

20 Mrt

Chips, er liggen ontelbaar veel smaken in de supermarkt. Lekker! Maar hoe cool is het om gewoon lekker zelf de smaak van je chips te bepalen? Super leuk natuurlijk! En het kan, kijk maar mee!

lays

Misschien hebben jullie wel eens gehoord van zelfgemaakte chips. Urenlang in de oven, en als je ze er dan uiteindelijk uithaalt zijn ze als je even niet oplet helemaal zwartgeblakerd. Nee, die tijd is voorbij. Zelfs chips maken kan veel makkelijker en sneller, namelijk met de magnetron!

Wat heb je nodig:

– 1 aardappel

– kruiden naar smaak

– bakpapier

– magnetron

Je begint de aardappel met een kaasschaaf of met een mesje in hele dunne plakjes te snijden, echt flinterdun. Leg ze naast elkaar op een bord met bakpapier. Nu is aan jou de keuze. Wil je gewone naturel chips, strooi er dan alleen een beetje zout overheen. Wil je zelf een smaak maken? Ga je gang! Het is helemaal aan jou, je kan de gekste dingen bedenken! Wat dacht je van kaneelchips? Of van speculaaschips? Of met paprikapoeder paprikachips, pluis je kruidenkastje uit en probeer zoveel mogelijk, misschien heb je wel iets superlekkers nieuws bedacht!

Ikzelf heb kruiden gebruikt die ik van mijn vader heb gekregen. Het zijn iets van spaghettikruiden ofzo 🙂

Doe het bord nu voor 6 minuten de magnetron in op een zo hoog mogelijke stand.

DSC08420

Voordat ze de magnetron ingaan.

DSC08423 DSC08425

Als ze de magnetron uitkomen.

Als ze de magnetron uitkomen zijn ze het lekkerst. Heerlijk knapperig en geloof me, net zo lekker als gewone chips! Echt een aanrader om een keer uit te proberen!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: