Apfelstrudel pakketjes

11 Mrt

Ik was eens door een bakboek aan het bladeren en mijn oog viel op een lekkere apfelstrudel. Dit had ik nog nooit gemaakt dus ging ik hiermee aan de slag! Uiteindelijk heb ik het recept wel wat aangepast, zodat het echt kleine pakketjes worden. Kijk mee hoe ik het gemaakt heb!

DSC08373

Wat heb je nodig?

– 75 gram rozijnen

– 100 gram boter

– 115 gram paneermeel van volkorenbrood

– 4 appels

– een halve theelepen kaneel

– 115 gram suiker

– 30 gram gehakte noten

– 1 theelepel citroensap

– 1 pakje filodeeg

– poedersuiker (om mee te decoreren)

– slagroom (kan ook worden weggelaten)

Het paneermeel kan je heel simpel zelf maken van volkorenbrood. Pak een paar sneetjes en gooi ze in de keukenmachine, klaar is kees.

1. Begin met het filodeeg uit de vriezer te halen om het te laten ontdooien. Het verschilt per pakje hoeveel vellen erin zitten, deze vulling is ongeveer genoeg voor 10 vellen. Zet ook de oven aan op 200 graden.

2. Doe de rozijnen met een klein beetje water in een pannetje, laat het water koken en haal dan het pannetje weer van het vuur. Laat de rozijnen afkoelen en uitlekken.

3. Snijd nu de appels in kleine stukjes, en voeg de kaneel, de suiker, de rozijnen, de noten en het citroensap daarbij in een grote kom.

4. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en bak het paneermeel in een paar minuten knapperig en goudbruin.

5. Voeg het paneermeel bij de appels en roer alles er goed doorheen.

6. Smelt de rest van de boter.

7. Leg nu een vel filodeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.  Het is wel belangrijk om het deel van het filodeeg wat je even opzij legt, nat te houden anders drogen ze uit. Het is dus handig om een doekje nat te maken en die er telkens op te leggen als je het deeg nog niet gebruikt.

8. Smeer het vel in met een beetje gesmolten boter (vooral in de hoekjes) en strooi er een beetje suiker overheen. Leg een hoopje van het appelmengsel erop en vouw de hoekjes naar binnen. Om te zorgen dat het goed plakt smeer je er daarna nog een beetje gesmolten boter overheen.

9. Als je van alle velletjes pakketjes hebt gemaakt en een paar gaatjes in het deeg hebt geprikt (tegen ontplofgevaar!) kunnen ze de oven in! Dit hoeft niet zo lang, maar 15 minuten. Wel verschilt het een beetje per oven, zorg dat ze in iedergeval aan de bovenkant een beetje bruin en knapperig zijn. Als ze uit de oven komen kun je er wat poedersuiker overheen strooien en er een dotje slagroom op doen.

Eet smakelijk!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: