Zelf je tuinkers kweken!

28 Feb

Jaja jongens, laat de echte tuinier maar in jullie bovenkomen! Vandaag laat ik jullie namelijk zien hoe je zelf supermakkelijk je eigen tuinkers kunt kweken!

Je hebt nodig: 1 zakje tuinkers, 1 bakje, wat potgrond en een magnetron plasticje.

Begin met een bakje uit te zoeken. Hij moet waterdicht zijn en hij hoeft niet heel groot te zijn. Het beste is als hij niet zo heel hoog is en een niet te klein oppervlak heeft.

Doe in dat bakje een klein laagje potgrond.

DSC08298

Strooi nu op dat laagje potgrond wat zaadjes. Houd er rekening mee dat uit elk zaadje een plantje komt. Wees dus niet te zuinig.

DSC08302

Doe hier nu weer een heel klein laagje potgrond overheen. Zo dat de zaadjes wel bedekt zijn, maar zorg dat er niet meer dan 2-3 centimeter grond overheen zit.

DSC08303

Nu maak je de grond een klein beetje vochtig en bedek het bakje met een plasticje. Zet hem neer in de vensterbank. Nu hoef je er verder niks aan te doen totdat je kleine plantjes naar boven ziet komen. Haal het plastic eraf en maak de grond weer een klein beetje vochtig. En nu is het wachten tot de plantjes klaar zijn! Als ze klaar zijn zien ze er zo uit:

tuinkers

http://www.refdag.nl

De tuinkers kun je nu afknippen en gebruiken door een salade of bijvoorbeeld een broodje met kipkerrie salade. Meestal duurt het ongeveer 2 weken voordat de tuinkers klaar is om gegeten te worden.

Veel plezier!

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: