Honing kruidkoek

8 Feb

Jullie hebben al wel eens eerder een recept van Karin (van het kookboek, Koken met karin zonder pakjes en zakjes) voorbij zien komen, en vandaag is het er weer tijd voor! Vandaag maken we een lekkere en gezonde (jaja, gezond! Tenminste, voor zover een koek dat kan zijn.) Honing kruidkoek!

DSC08046

Wat heb je nodig:

– 300 gram zelfrijzend bakmeel

– 150 gram donkerbruine basterdsuiker

– 150 gram vloeibare bloemenhoning

– 2 dl karnemelk

– 1 losgeklopt ei

– snufje zout

– wat boter en meel voor de vorm

– 2 eetlepels koekkruiden

1.Verwarm als eerste de oven voor op 160 graden.

2. Zeef het bakmeel boven een kom.

3. Roer de basterdsuiker, een snufje zout en de koekkruiden er doorheen. Giet nu de karnemelk, geklutst ei en de honing erbij. Roer met een lepel kort door elkaar, vooral niet mixen!! (Als je het mixt wordt de cake gek genoeg juist minder luchtig.)

4. Vet een langwerpige cakevorm in met boter en bestrooi met wat meel.

5. Giet het beslag erin.

6. Bak ongeveer 60 á 70 minuten in de oven. Prik met een satéprikken in het midden, die moet er droog uitkomen. Zo niet, dan nog wat langer in de oven. Laat even uitdampen, stort op een rooster en laat de cake/koek helemaal afkoelen.

DSC08047 DSC08048

Tadaaaaa!

Hij was superlekker! Ook kan je er zelf nog mee variëren. Dit is een basic variant maar je kan er ook gedroogde vruchten of lekkere noten doorheen doen.

Xx Anniek

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: