Felle lippen

3 Feb

In dit artikel ga ik het hebben over lippen, en dan wel felle lippen! Je maakt er een heel statement mee, durf jij het aan?

lip4

 

(mixitup.nl)

 

Felle lipstick, het kan je outfit maken (of breken?). Maar spannend om te dragen is het wel, want je valt er wel mee op. Ik zelf draag nooit felle lipstick. Niet omdat ik het niet mooi vind, maar eigenlijk vind ik mezelf daar nog een beetje te jong voor. Op feestjes heb ik het bijvoorbeeld wel eens gedragen, en ik vind het ook leuk om een beetje mee te experimenteren. Ondanks dat ik het dus niet zo vaak draag heb ik wel een paar tips voor jullie!

Je hebt allerlei verschillende soorten lipstick. Longlasting, lippen’stiften’, vloeibare lipstick.. Het is sowieso handig om een lippenstift te kiezen die lang blijft zitten. Met felle kleuren zie je foutjes extra snel en dat wil je natuurlijk niet hebben!

Letterlijke lippenstiften, die er dus uitzien als een echte stift, blijven vaak lang zitten. Wel kunnen ze een beetje in de lijntjes gaan zitten omdat het product zelf niet echt voedend is, het droogt je lippen een klein beetje uit. Het is daarom verstandig om nadat je het hebt aangebracht er een beetje lippenbalsem overheen te doen. Bij sommige merken zit er ook al aan de andere kant van de stift een staafje lippenbalsem. Dit soort lippenstiften zijn er in allerlei prijs categorieën te vinden, hieronder zie je er een paar van Gosh.

lippenstift

(airmagazine.nl)

Vloeibare lipstick ziet er vaak uit als lipgloss. Maar toch is het echt een ander product. De vloeibare lipstick heeft veel pigment, is niet zo vloeibaar als lipgloss en trekt vaak wat meer in je lippen. Ik heb zelf ook vloeibare lipsticks, van de Action. En je zou het niet verwachten maar ze zijn verrassend goed!Klik hier om daar een review van te zien. Een voordeel van vloeibare lipstick is dat het makkelijk op te brengen is en te corrigeren. Dit soort lipstick is nog niet heel erg veel te vinden.

action

Dan heb je nog gewone lipsticks. Deze kennen jullie allemaal wel. Dit wordt vrijwel het meeste gebruikt. Een romige stick in een cilinderverpakking met een draaisysteem. De kwaliteit met dit soort lippenstift is erg verschillend, ze zijn ook in alle prijsklasses te vinden. Soms is het wel wat lastig om op te brengen door de dikke stift. Wat een makkelijkere manier is, is met een lippenseeltje. Hiermee kan je ook erg precies werken.

lip3

(makeupforlife.net)

Hoe vindt je de juiste kleur?

Er zijn erg veel verschillende soorten kleuren lipsticks. Natuurlijk de klassieke rood, maar ook roze, oranje en zelfs blauwe en groene! Toch kun je de verschillende kleuren opdelen in twee soorten: warme en koele kleuren.

Kies een kleur die bij jou past. Soms ziet een lipstick er nog zo mooi uit in de winkel, maar als je hem dan eenmaal thuis uitprobeert staat het misschien wel totaal niet bij jou huidskleur. Kies dus een kleur die bij jou huidkleur en haarkleur staat. Vind je dat moeilijk te bepalen? Kijk dan ook eens naar je kleding, welke kleuren staan jou meer, koele kleuren of warme kleuren? Maken veel bruin en huidkleurige tinten jou een beetje vaal maar staat ijsblauw jou geweldig? Grote kans dat je meer een koel type bent. (qua kleuren dan) Is het juist andersom, dan ben je waarschijnlijk een warm type.

kleuren

 (www.binnenhuisarchitectuur.nl)

Je hebt een mooie kleur gekozen, goedzo! Nu is het tijd om het aan te brengen. Zoals ik al zei kan dat op vele manieren, bijvoorbeeld met een lippenseeltje of zo los uit de hand. Zorg ook dat het een beetje matcht met je kleding en de rest van je make-up. Heb je al erg felle ogen? Dan kan je beter je lippen wat neutraler houden. Zo ook andersom, heb je lichte oogmake-up op? Dan kun je je lippen best een kleurtje geven!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips gehad hebben. Hieronder nog een paar mooie plaatjes.

lip

(www.vrouw.blog.nl)

lip2

(beautyjournaal.nl)

lip5

(nl.elle.be)

lip6

 

Supermooie foto van de Dior Addict reclame. (thebeautymusthaves.com)

Xx Anniek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: