Bleehh ziek, wat te doen?

30 Jan

Bah, bah en nog eens bah. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik al een paar dagen ziek en ik word er helemaal gek van. Ik heb het koud en dan weer warm, een verstopping teistert mijn neus en ik hoest zo,n 100 keer per minuut. Bleeehhh. Tijd om beter te worden! Dus, wat te doen bij ziekte?!

Ziek iemand

Goed voor jezelf zorgen is allereerst natuurlijk heel belangrijk. Ik heb nooit zin in eten en drinken als ik ziek ben omdat ik het toch weer uitspuug maar vocht is heel belangrijk! Dus veel drinken. Ik vind als ik het koud heb, heel logisch, een warm soep of theetje heel lekker. Heb je nou last van je keel dan kun je aan de thee honing toevoegen. Dit smeert de keel. In bouillon zit zout wat ook weer goed voor je is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In eten heb ik zelf dus nooit zin omdat het er bij mij met dezelfde vaart weer uit komt. Maar misschien is dit bij jou niet zo 🙂 Fruit en groente is altijd goed, een lekker soepje, een beschuitje of crackertje.

Dan iets wat ook zo veel verschil kan maken: lekker gaan slapen. Meestal slaap ik als ik ziek ben ’s nachts heel slecht en ben daardoor heel suf. Wat ik dan soms heerlijk vindt is om even een uurtje op de bank te gaan liggen en even weg te doezelen. Vaak wordt ik dan weer een stukkie fitter wakker.

slaaaaapen

Ook is het belangrijk je goed te kleden. Als je het super heet hebt doe dan wat luchtigers aan. Heb je het koud? Trek een lekker warme trui aan.

Dan bestaan er nog genoeg middeltjes als paracetamol, hoestdrank en neusspray. Bij mij helpen keelsnoepjes en een ui naast mijn bed heel goed. Wel moet je met medicijnen oppassen dat je ze met mate neemt. Met teveel medicijn beschadig je jezelf alleen nog maar meer.

paracetamol

En als laatste: Laat je lekker verzorgen. Maak je niet druk en doe lekker rustig aan. Des te eerder je van je griepje af bent.

Succes

Xx Esther

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: