Indeling oog

2 Jan

Je crease, de arcadeboog, het zogeheten ‘C-tje’… Als je nog niet zoveel van make-up afweet kan je er helemaal van in de war raken. Wat betekent dit nou allemaal? In dit artikel leg ik uit wat er nou met die termen bedoelt wordt.

DSC07430

Hierboven zie je een foto van mijn oog. Met een grijs, roze en een bruin lijntje heb ik verschillende dingen aangegeven.

1

De pijl wijst het zwarte lijntje aan. Dit gedeelte is de crease, ook wel de arcadeboog genoemd. Het is mooi om bij een look hier iets donkerdere oogschaduw aan te brengen en dat een beetje uit te vagen. Maar hoe vindt je nou je crease? Daar is een hele simpele methode voor. Doe wat eyeliner op, gewoon bij je wimperrand, en kijk meteen naarboven, als het nog nat is inderdaad! Zo komt er op je crease (of arcadeboog) een lijntje te staan.

2

Hier zien jullie met roze aangegeven de buitenste ooghoek. Wij noemen dat ook wel een ‘c-tje’ omdat het precies zo’n mooi rond ‘c-tje’ is. Het word ook wel het ‘v-tje’ genoemd. Hiein breng je vaak de donkerste kleur aan.

3

Dit is de binnenste ooghoek, niet zo moeilijk:) Hierin breng je vaak een lichte kleur aan. Als je dat doet lijk je wakkerder, en door dat lichte gedeelte lijken je ogen ook wat groter.

4

Een hele rits pijltjes nu! Onder de lijn van de pijltjes zit je wenkbrauwbot. Als je hier wat highlighter op doet (een hele lichte kleur met niet zo veel pigment, soms met een beetje shimemer) Krijgt je oog(look) wat meer diepte

DSC07430

Dan als laatste het gedeelte waar niets in getekend is, het rondje die omlijnt word. Dit is je bewegende ooglid.

Ik hoop dat jullie hier wat aan gehad hebben!

Xx Anniek

Advertenties

2 Reacties to “Indeling oog”

  1. Hillene januari 2, 2013 bij 9:52 am #

    Super handig artikel, ik wist het meeste wel, maar het c-tje had ik nog nooit van gehoord(:

  2. poweredbyflowers januari 2, 2013 bij 5:29 pm #

    handig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: