Leertips

3 Nov

Daar komtie aan hoor, de toetsweek. Hoe ga ik deze keer weer voldoendes halen?? Goede cijfers halen begint natuurlijk bij het leren, dus vandaag een paar leertips.

 

–          Maak een planning. Plan de toetsweek en de week daarvoor(of nog meer weken als je dat nodig hebt)  netjes en overzichtelijk in. (Zie dit artikel voor een planning maken)

–          Zorg dat je computer, mobiel, laptop enzovoort niet dicht bij je staan want dan raak je veel te snel in de verleiding om toch even facebook te checken.

–          Zorg dat je kamer een beetje netjes en schoon is. Als er allerlei spulletjes om je heen staan word je te veel afgeleid.

 

–          Neem wel pauze, maar niet te snel. Er is onderzocht dat je als je begint met leren, je na ongeveer 10 minuten op je hoogste punt van concentratie zit. Dus stop niet na tien minuutjes want dan moet je daarna weer 10 minuten erover doen om weer op je hoogtepunt van concentratie te komen. Neem bijvoorbeeld pauze na een half uurtje of een uur, net wanneer jij echt even pauze moet nemen, en doe iets actiefs. Dan kan je even lekker heel wat anders doen dan achter je boeken zitten en kan je er daarna weer fris tegenaan.

–          Maak een todolistje. Kan je lekker afstrepen als je klaar bent met dat vak. dat geeft echt een goed gevoel!

 

–          Leer niet te lang aan 1 vak als je er nog meer te doen hebt. Leer bijvoorbeeld eerst 2 rijtjes frans, maak dan een paar ak opdrachten en herhaal daarna die 2 rijtjes frans. Als je dat goed kent begin je met de volgende 2 rijtjes.

–          Voor mij werkt het het beste als ik geen muziek op heb. Dat verschilt natuurlijk per persoon maar zonder muziek heb je vaak wel de minste afleiding.

Succes en zet m op!

Xx Anniek

Advertenties

3 Reacties to “Leertips”

 1. Clarieke november 3, 2012 bij 2:39 pm #

  haha Scherff methode!! Werkt wel (;

 2. Nicole Kloppenburg november 5, 2012 bij 8:55 am #

  haha… ervaring???

  • dianne november 5, 2012 bij 7:04 pm #

   to do list 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: